Gå direkt till innehållet

Lån och krediter

Med S-Bankens lån har du mer pengar över att röra dig med. Hos oss kan du ansöka om finansiering för alla slags utgifter och anskaffningar – allt från en mindre kredit till bostadslån.

5 000–50 000 euro

S-Lånet är en flexibel engångskredit för vardagsutgifter eller större anskaffningar. Du kan ansöka om S-Lån i S-mobil och på webben och du behöver inga säkerheter eller borgensmän för att ansöka om S-Lån. 

Bostadslån

Du kan ansöka om ett lånebeslut redan när du håller på att söka bostad så att du kan slå till genast när du hittar din drömbostad. S-Banken erbjuder nya bostadslån tills vidare utan uppläggningsavgift. Ändringen gäller dem som tar ett nytt bostadslån, både vid byte av bostad och köp av första bostad.

800–10 000 euro

Med S-Förmånskort Visa Credit kan du betala inköp över hela världen. Kreditgränsen kan vara 800–10 000 euro.

Studielån

Med ett studielån med statsborgen kan du finansiera utgifterna under studietiden, om studiepenningen och bostadstillägget inte räcker till. Du kan ansöka om lån på webbanken när du har fyllt 18 år och du har fått ett garantibeslut för studielån av FPA.

BSP-lån

Du kan ansöka om BSP-lån för köp av första bostad, när du har öppnat ett BSP-konto och sparat ihop den sparandel som krävs för lånet på BSP-kontot. När du köper bostad och om villkoren i ditt BSP-sparavtal uppfylls, får du statsborgen för ditt lån och tilläggsränta på dina besparingar.

Stuglån

Drömmer du om en fritidsbostad vid en sjöstrand eller en skidstuga mitt i vackraste Lappland? Förverkliga din dröm med hjälp av S-Bankens stuglån. Det är bäst att be om en låneoffert redan när du söker en lämplig fritidsbostad. Då du har en offert kan du slå till direkt när du hittar din drömstuga.

Inloggning med andra bankers koder

Underskrift av den som ställer säkerhet

Här får du ta del av och underteckna säkerhetsställarens lånehandlingar med bankkoder till en annan bank än S-Banken.

GÅ TILL UNDERSKRIFT

Låneoffert

Här kan du ta del av en offert på lån med säkerhet med hjälp av bankkoder till en annan bank än S-Banken.

GÅ TILL LÅNEOFFERTEN

Har du redan ansökt om ett lån med säkerhet?

Om du redan har ansökt om ett lån med säkerhet, kan du

  • bekräfta en gemensam låneansökan som den andra sökanden har påbörjat
  • göra ändringar i en låneansökan som den andra sökanden har returnerat
  • fortsätt med en ansökan du påbörjade tidigare

För identifiering ska du ha tillgång till S-Bankens eller en annan finländsk banks webbankskoder eller Mobilcertifikat.

Aktuellt

Det lönar sig att överföra bostadslån till S-Banken

Även om du redan har hittat ditt drömhem och har ett bostadslån i en annan bank, kan du ändå byta bank för bostadslånet. Genom att överföra bostadslånet till S-Banken kan du få betydande årliga besparingar. Vid jämförelsen lönar det sig att även beakta kostnaderna för bankkontakter och fördelarna med att koncentrera bankärendena. När du är kund hos S-Banken får du konto, kort och webbank avgiftsfritt. Med S-Förmånskort Visa kan du betala och göra kontantuttag över hela världen samt samla Bonus och betalningssättsförmån på köp inom S-gruppen. Det är överraskande enkelt att överföra bostadslån via våra elektroniska kanaler!

Läs mer

Nya bostadslån utan uppläggningsavgift

S-Banken erbjuder nya bostadslån tills vidare utan uppläggningsavgift. Ändringen gäller dem som tar ett nytt bostadslån, både vid byte av bostad och köp av första bostad. Erbjudandet gäller även nya bostadslån för vilka erhållits låneoffert tidigare, men som ännu inte genomförts.

Läs mer om digital bostadsaffär

DIAS – digital bostadshandel är ett mer flexibelt, säkrare och snabbare sätt att köpa eller sälja bostäder. Via S-Banken kan du köpa en bostad på helt elektronisk väg.

Läs mer om digital bostadsaffär

S-Banken har utrett: Finländarnas vilja att köpa sommarstuga har ökat

S-Bankens Stora enkät om livet på sommarstugan genomfördes nu för fjärde gången. Av enkäten framgår att fler finländare än tidigare är intresserade av att köpa sommarstuga. På samma gång genomgår sätten att tillbringa fritiden en omvälvning: Oftast går folk inte till sommarstugan för att tillbringa hela semestern där, utan kan eventuellt tillbringa korta tidsperioder på sommarstugan vid sidan av andra sätt att semestra.

Läs mer

Varför stiger räntorna och hur påverkar det mina amorteringar på lån?

Oroar du dig för inflation, fortsatt ränteuppgång eller ökade lånekostnader? Vår expert berättar vad som ligger bakom ränteuppgången och vad du kan göra om du grubblar över hur du ska klara av amorteringar på lån.

Läs artikel

Lånekalkylators

Räkna ut ett lämpligt lån för dina behov med S-Lånekalkylatorn.

S-Lånekalkylatorn

Bostadslånkalkylatorn

Har du frågor?

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–fr kl. 9–16 (lna/mta). När du ringer ska du alltid ha webbankskoder eller identifiering i S-mobil till hands.

Boka tid och besök oss

Vi har totalt cirka 80 kundtjänstställen på Prisma, de flesta Sokosvaruhus och utvalda S-marketenheter runt om i Finland. Vi har öppet även på kvällar och lördagar. Du kan sköta dina ärenden utan att behöva köa om du bokar tid till ett serviceställe.

Boka tid

S-Banken är en ansvarsfull långivare

Det är viktigt att du efter att du betalat kredit- eller låneamorteringarna även har pengar över för annat. S-Banken är en ansvarsfull långivare – när vi beviljar kredit vill vi vara säkra på att våra kunders ekonomi är i balans.

Läs mer om ansvarsfull utlåning

Hjälp vid betalningssvårigheter

Om du har svårigheter med återbetalningen av ditt/dina lån, kontakta oss omedelbart. På detta sätt kan vi tillsammans fundera på ett lämpligt arrangemang, till exempel:

• förlänga lånetiden
• avtala om amorteringsfrihet eller
• slå ihop lån.

Om du får betalningssvårigheter är det bäst att genast be om hjälp. På detta sätt undviker du onödiga dröjsmåls- och indrivningskostnader och en anteckning om betalningsstörning. Du kan också gärna anteckna dina inkomster och utgifter och fundera på vad du nödvändigtvis behöver och vad du skulle kunna spara in på.

Tips vid ekonomihantering

Det finns flera instanser som ger tips på hur man hanterar och balanserar den egna ekonomin och tar sig ur skuldsituationer. På Konkurrens- och konsumentverkets webbplats finns kontaktuppgifter till ekonomi- och skuldrådgivaren i din kommun.

Konkurrens- och konsumentverket

Garantistiftelsen (på finska)