Gå direkt till innehållet

Stadgarna för S-Banken Global Private Assets Specialplaceringsfond ändras den 12 september 2024

2024-08-12

Den 7 juni 2024 fattade styrelsen för S-Banken Fondbolag Ab (Fondbolaget) beslut om stadgeändringar för S-Banken Global Private Assets Specialplaceringsfond (Fonden). Ändringarna träder i kraft den 12 september 2024.

I 4 § i Fondens stadgar har SFDR-klassificeringen som beskriver Fondens hållbarhet ändrats från att integrera hållbarhetsrisker (artikel 6) till att främja hållbarhet (artikel 8).

Paragraf 8 i fondens stadgar har försetts med möjlighet för Fondbolaget att fatta beslut om att genomföra alla inlösenuppdrag upp till ett visst eurobelopp. Fondbolaget kan även fatta beslut om begränsning efter att inlösenuppdragen har lämnats in till fondbolaget. Inlösenuppdrag som inte har genomförts upphör att gälla.

I 10 § i Fondens stadgar har det förtydligats att Fondens tillgångar kan användas för att betala kostnader som har ett väsentligt samband med investeringsverksamhet.

I formuleringen i Fondens stadgar har det dessutom gjorts tekniska ändringar och preciseringar, men de påverkar inte Fondens verksamhet.

Ändringarna förutsätter inga åtgärder av andelsägare och påverkar inte de avgifter och kostnader som tas ut för Fonden. Fondens nya stadgar finns på Fondens sidor på S-Bankens webbplats s-banken.fi/fonder.

 

S-Banken Fondbolag Ab

Styrelsen

Mikaelsgatan 9

00100 Helsingfors

 

Fondens stadgar fr.o.m. 12.9.2024:

Stadgar för S-Banken Global Private Assets Specialplaceringsfond fr.o.m. 12.9.2024 (100 kB)