Siirry suoraan sisältöön

Tanja Wennonen-Kärnä S-Pankin päästrategiksi

3.9.2024

KTM Tanja Wennonen-Kärnä on nimitetty S-Pankkiin päästrategin tehtävään 3.9.2024 alkaen. Hän siirtyi S-Pankkiin Ålandsbankenin osakestrategin tehtävästä, jossa hän toimi lähes kolmen vuoden ajan.

Päästrategin tehtävässä Wennonen-Kärnän työnkuvan keskiössä on markkinanäkemyksen muodostaminen, allokaatiotyöskentely sekä erilaisten analyysien tarjoaminen asiakkaille, medialle ja sidosryhmille.  

”Jatkuva markkinoiden seuraaminen ja pienien merkkien hakeminen siitä, mikä voisi mahdollisesti kääntää markkinoiden suunnan, on kiinnostavinta uudessa tehtävässäni. Kokemus tuo varmuutta ja epävarmuuden sietämistä tehtävään: loppujen lopuksi kyse on tukevien ja ei-tukevien argumenttien etsimisestä ja niiden punnitsemisesta”, Wennonen-Kärnä kertoo. 

Wennonen-Kärnä suhtautuu markkinoihin ja niiden muutoksiin positiivisen kautta. Vaikka syksy on markkinoilla usein epävakaa, loppuvuosi voi olla vuoden parasta aikaa sijoittaa. Wennonen-Kärnän mielestä markkinoiden liikkeisiin kannattaa suhtautua rauhallisesti ja pitää horisontti pitkällä. 

”Minä tahansa aikana voidaan sanoa, että markkinatilanne ei ole koskaan ollut niin vaikea kuin juuri kyseisellä hetkellä. Keskusteluissa korostuvat uhat, riskit ja pelot. Samalla on hyvä tiedostaa, että jos markkinoilla esimerkiksi 30 vuoden aikana menettää 50 parasta päivää, voi tuotto olla jopa negatiivinen. Kannattaa siis pysytellä kyydissä, sillä korjausliikkeet kuuluvat asiaan”, Wennonen-Kärnä analysoi. 

Toimessaan hän haluaa tehdä sijoittamisesta helposti lähestyttävää kaikenlaisille ihmisille.  

”Mielestäni monimutkaisistakin asioista on mahdollista puhua ymmärrettävästi. S-Pankki on tehnyt tässä mielestäni hyvää työtä. Haluan tehdä sijoittamisesta kiinnostavaa, jotta ihmisillä herää halu tutkia asiaa lisää. Kaikille löytyy sopiva ratkaisu, mutta sama ratkaisu ei käy kaikille”, kertoo Wennonen-Kärnä. 

S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen kiittelee Wennonen-Kärnän vahvaa markkinanäkemystä ja mukanaan tuomaa kokemusta.   

”Tanjan pitkä kokemus ja osaaminen pääomamarkkinoilla pohjustaa hänen vahvoja ja hyvin perusteltuja näkemyksiään markkinatapahtumista. Olen todella tyytyväinen saadessamme Tanjan päästrategin rooliin S-Pankkiin”, kertoo Leskinen.